Om Minervagymnasium

Minervagymnasium är skolan för dig som vill ha en god grund för vidare studier och ett spännande arbetsliv. Vår ambition ända sedan starten har varit att skapa de bästa förutsättningarna för kunskap och bildning.

Vi har välutbildade lärare och skolan är placerad i anslutning till Umeå Universitet. Därför erbjuder vi tre studieförberedande program, det naturvetenskapliga, samhällsvetenskapliga och det ekonomiska.

Vi erbjuder en trygg och kunskapsorienterad arbetsmiljö med goda möjligheter till ett aktivt idrottsliv.

Vi arbetar kontinuerligt med utveckling av vår verksamhet och våra samarbeten med universitet och näringslivet för att ge dig bästa möjliga förberedelse för vidare studier och arbetsliv.

Det bästa med Minerva

Det bästa med Minerva gymnasium är skolans kompetenta och engagerade lärare. Uppgifterna är varierade och lärarna ger oss bra respons. Samarbetet med Universitetet väldigt bra. Att få vara i riktiga laborationssalar under fysiken och kemin känns proffsigt och det är även mycket bra i studieförberedande syfte. Helena Sunesson

Jag skulle välja Minerva därför att både studierna och miljön på skolan har ett enormt gott rykte. Och det är verkligen inte obefogat! Handplockade lärare, bra studiemiljö, ingen mobbning eller vandalism. Minerva erbjuder goda chanser för alla elever och det gör de med besked! Clarence C Andersson

Minerva gymnasium är en plats präglat av en personlig atmosfär där den individuella utvecklingen får flöda fritt. Där finns engagerade lärare som alltid, lika positivt ställer upp och uppmuntrar oss elever till att ta vara på vår nyfikenhet, den viktigaste källan till kunskap och framtiden. Julia Holm

Idrott och hälsa - specialisering

Du som har höga ambitioner både inom dina studier och som idrottsutövare får här på Minervagymnasium ett gediget upplägg där det ges möjlighet till båda delarna. Här har vi resurserna och flexibiliteten att skräddarsy ett upplägg som passar just dig och dina ambitioner.

Den dagliga undervisningen sker på IKSU sport. Innebandyträningarna bedrivs under ledning av lärare och tränare från IKSU innebandy. Fotbollsträningarna bedrivs av lärare och tränare med erfarenhet av elitfotboll både som spelare och tränare.

Även i idrotter som ex beachvolleyboll, badminton, handboll, skidor och simning, har vi både undervisande lärare och kompetenta tränare i den specifika idrotten.

Utöver undervisningen deltar vi i skol-SM i fotboll, futsal och innebandy.

IKSU och hälsa

Vi anser att fysisk aktivitet och god kosthållning är viktiga förutsättningar för att nå goda studieresultat.

Vi förser alla elever med guldkort på IKSU. Idrottsundervisningen äger i huvudsak rum på och i anslutning till IKSU sport.

Du kan, utöver idrottsundervisningen, fritt nyttja utbudet som finns på IKSU sport och IKSU plus.

Du äter skollunch på restauranger på Campus, vilka ligger ett par minuters promenadväg från skolan.

För att ge kunskaper om fysisk aktivitet och ge verktyg för att kunna göra aktiva och hälsosamma val erbjuds du även kurser i träningslära.

Moderna språk

Vi anser att språkkunskaper blir allt viktigare i en globaliserad värld. Vi erbjuder kurser i franska, spanska och tyska. Om du väljer att fördjupa dig i ditt moderna språk, finns det möjlighet att delta i en studieresa till målspråkslandet.

Vi har också inlett samarbeten kring långtidsutbyten med några länder.

CSN

Du som studerar på gymnasiet får studiehjälp. Studiehjälp består av studiebidrag, extra tillägg och inackorderingstillägg.
Grundläggande krav är att du är 16–20 år och studerar på heltid. Extra tillägg och inack- orderingstillägg måste du själv ansöka om.

Om du fyllt 20 kan du söka studiemedel eller om du är utländsk medborgare kan du ansöka om grundläggande rätt till studiestöd.

Läs mer på www.csn.se

Busskort

Elever som går på Minervagymnasium har samma rätt till busskort som elever på en kommunal skola.

Kommunen står för elevers dagliga resor mellan bostaden och skolan om eleven är berättigad till studiehjälp och färdvägen är minst 6 km.

Medieprogram

På Minervagymnasium får alla elever tillgång och möjlighet till kurser för programtillverkaren Adobes Creative Suite (InDesign, Illustrator och Photoshop). Vi har en elevtidning där eleverna är ansvariga för hela produktionen. Ett redaktionsråd jobbar tätt tillsammans med layoutansvarig för att komma så nära en riktig tidning som möjligt. Med kurserna i Creative Suite får du även en god grund att stå på när du ska sätta ihop ditt CV, skriva ditt gymnasiearbete eller om du driver ett UF-företag.