Nyheter

Fina resultat i Språkolympiaden för Minervaskolan och Minervagymnasium

Isak Jensen, Iza Wiese, Jacob Greindl Julia Jiang Elin Persson Aylar Cheshmmishi, Isabelle Sarin Elsa Liljeholm Jacob Helmersson och Ludwig Karlsson saknas på bilden.

 

På grundskole- och gymnasienivå tävlade finalisterna i tyska, engelska och svenska samt i franska och spanska. Minervagymnasium var på plats med fyra lag, bara det en unik händelse, ingen annan skola i landet skickade så många lag från en och samma skola. Minervaskolans grundskolan tävlade med ett lag i tyska (Alena Buckland och Erika Bergqvist) och kom på silverplacering. I tyska placerade sig Minervagymnasiums lag (Elsa Liljeholm och Isak Jensen) på plats fyra, i svenska kom Jacob Helmersson och Ludwig Karlsson på plats tre. Det franska laget med Julia Jiang och Elin Persson kom på plats fyra och den spanska duon Isabelle Sarin och Aylar Cheshmmishi slutade på plats fem.

”Helt fantastiskt, vilken prestation av eleverna! Av 24000 elever som deltog i hela landet hamnar tio elever från Minerva på högsta nivå. Vi är stolta över att jobba med sådana engagerade och kunniga elever”, säger Mattias Sahlsten, Michael Meuser och John Hübinette lärare i spanska, tyska och svenska.

Redan tidigare avgjordes Språkolympiadens riksfinal i kategorin Modersmål tyska, där Iza Wise och Jakob Greindl (båda Minervagymnasium) kom på andra respektive tredje plats. ”Helt magiskt!” säger Michael Meuser. ”De hade samma poäng båda två och låg med bara tre poäng bakom segraren!”