Nyheter

Vill du studera till gymnasieingenjör och få goda möjligheter till arbete efter dina studier? Välkommen på öppet hus 22 mars kl. 18.30

Välkommen på öppet hus på Minervagymnasium onsdag 22 mars kl. 18.30!

Läser du tredje året på eller har gått ut Teknikprogrammet eller motsvarande, t.ex. naturvetenskapsprogrammet och kursen teknik 1. Nu har du möjlighet att läsa till gymnasieingenjör vilket innebär att du läser ett fjärde år på gymnasiet. Utbildade gymnasieingenjör är eftertraktade på arbetsmarknaden.

Som gymnasieingenjör kan du arbeta med många olika arbeten beroende på bransch och arbetsplats. I utbildningen får du utmaningar och lär dig lösa problem. Arbetsformer och metoder från arbetslivet ingår i utbildningen och vi fokuserar på praktiskt lärande ute på arbetsplatser blandat med teori i skolan. Utbildningen avslutas med ett examensarbete. När dina studier är avklarade så får du en Gymnasieingenjörsexamen med goda möjligheter till jobb efter dina studier. Utbildningen är dessutom användbar om du vill studera vidare på högskola eller universitet då du får kunskaper som hjälper dig vid högre och avancerad utbildning. Du måste påbörja utbildningen senast det år som du fyller 22 år.

Nedanstående kurser ingår i det fjärde tekniska året med inriktning produktionsteknik, med utgång produktion och automation. Delar av kurserna är förlagda på företag inom ramen för APL.

Gymnasieingenjören i praktiken 200p

Produktionsfilosofi 1, 100p

Industriella produktionsmetoder 1, 100p

Industriell automationsteknik 100p

Praktisk ellära 100p

Teknik – specialisering 100p

Tillämpad programmering 100p

Examensarbete 100p

 

Besök oss på öppet hus på Minervagymnasium onsdag 22 mars kl. 18.30 eller kontakta oss på info@minervagymnsium.se. Sista ansökningsdag för ett fjärde tekniskt år är 17 april 2023.

 

Länk till ansökan:

Ansökningsblankett teknikprogrammet 4:e år