Om Minervagymnasium

Vi är en av Sveriges absolut modernaste gymnasieskolor. Skolan är placerad i nära anslutning till Umeå universitet, vilket vi har ett nära samarbete med.

Vi har engagerade, välutbildade och behöriga lärare som ger dig en mycket god grund för vidare studier.

Alla elever får tillgång till en egen Macbook, guldkort på IKSU, skolrestaurang med mat av hög klass samt bibliotek. Självklart har vi också tillgång till skolsköterska, kurator och SYV.

Vår ambition sedan starten har varit att skapa de bästa förutsättningarna för kunskap och bildning, med goda möjligheter till ett aktivt idrottsliv med hälsoprofil – vilket erbjuds på samtliga program. Vi vill att eleverna ska utvecklas så mycket som möjligt under sin studietid.

Minervagymnasium har mycket goda studieresultat med lugn inlärningsmiljö, vilket ger möjlighet att göra stora delar av studierna under lektionstid. Vi erbjuder fyra studieförberedande program med möjlighet till profilering.

Det bästa med Minerva

CSN

Du som studerar på gymnasiet får studiehjälp. Studiehjälp består av studiebidrag, extra tillägg och inackorderingstillägg.

Grundläggande krav är att du är 16–20 år och studerar på heltid. Extra tillägg och inackorderingstillägg måste du själv ansöka om.

Om du fyllt 20 kan du söka studiemedel eller om du är utländsk medborgare kan du ansöka om grundläggande rätt till studiestöd.

Läs mer på www.csn.se

LIU+ - Lokal idrottsutbildning

Du som har höga ambitioner både med dina studier och som idrottsutövare får här på Minervagymnasium ett gediget upplägg där det ges möjlighet till båda delarna.

Här har vi resurserna och flexibiliteten att skräddarsy ett upplägg som passar just dig och dina ambitioner.

Den dagliga undervisningen sker på IKSU sport. Innebandyträningarna bedrivs under ledning av lärare och tränare från IKSU innebandy. Fotbollsträningarna bedrivs av lärare och tränare med erfarenhet av elitfotboll både som spelare och tränare.

Även i idrotter som t.ex. basket, friidrott, dans, gymnastik, beachvolleyboll, klättring och skidor har vi både undervisande lärare och kompetenta tränare.

Vi försöker tillgodose elevernas önskemål om olika idrotter då det gäller idrottspecialisering. LIU+ kan läsas på alla våra fyra program.

Robocop Junior

RoboCup Junior är en internationell robotprogrammeringstävling.

Minervagymnasium arrangerar en regional kvaltävling som en del av av RoboCup Junior onsdag den 21 januari 2020. Vinnande lag erbjuds plats i SM. Mer information kommer att finnas på Minervagymnasiums hemsida och Instagram.

Medieprogram

På Minervagymnasium får alla elever tillgång och möjlighet till kurser för programtillverkaren Adobes Creative Suite.

I Suite ingår programmen InDesign, Illustrator och Photoshop.

Med kurserna i Creative Suite får du även en god grund att stå på när du ska sätta ihop ditt CV, skriva ditt gymnasiearbete eller om du driver ett UF-företag.

Meritpoäng

Hos oss ges möjlighet att inom befintlig gymnasieexamen på 2 500 poäng nå maximal meritpoäng på 2,5 poäng och samtidigt idrotta på elitnivå, vilket är unikt.

Meritpoäng kan ses som bonuspoäng som ges för vissa kurser. Meritpoängen kan maximalt höja ditt betygsnitt ett helt betygsteg. Om ditt snitt exempelvis är C, höjer meritpoängen snittet till ett B.

Minerva, hälsa och IKSU

Vi anser att fysisk aktivitet och god kosthållning är viktiga förutsättningar för att må bra och nå goda studieresultat.

Våra elever får guldkort på IKSU. Idrottsundervisningen äger i huvudsak rum på och i anslutning till IKSU sport.

Du kan, utöver idrottsundervisningen, fritt nyttja utbudet som finns på IKSU sport och IKSU plus. Hälsosam, näringsrik och god lunch äter du i restaurangen i den nybyggda skolan.

För att ge kunskaper om fysisk aktivitet och ge verktyg för att kunna göra aktiva och hälsosamma val erbjuds du även – utöver idrottsundervisningen, frivillig löpträning samt pulsträning tillsammans med elever och personal. Vi har en aktiv Skolidrottsförening som arrangerar Minervaloppet och andra aktiviteter under hela året.

Moderna språk

Vi anser att språkkunskaper blir allt viktigare i en globaliserad värld. Vi erbjuder kurser i franska, spanska och tyska. Det finns möjlighet till språkresor i steg 5.