Minervaskolan får en ny vd

Anders Nordström har utsetts till vd ny för Minervaskolan och tar över ledarskapet från nuvarande vd Hans Jansson vid årsskiftet. Anders blev framröstad av en enig styrelse. “Jag kommer jobba i enlighet med den anda och vision som fått Minervaskolan att blomstra så långt”. 

Hans har suttit som vd på Minervaskolan i totalt 20 år. Målsättningen från början var att skapa en skola dit man kommer för att förverkliga sina drömmar, där bildningen står i centrum, eleverna får hjälp, känner sig trygga och engagerar sig i och tar ansvar för sitt eget lärande.“Minervaskolan var min dröm och jag är väldigt stolt över det vi lyckats skapa tillsammans. Liksom de flesta verksamheter har vi haft våra motgångar, men att vi aldrig släppt de värderingar som är viktigast för oss tror jag är en nyckel till varför det gått så bra,” menar Hans Jansson, avträdande vd. 

“Jag tycker att det ska bli väldigt roligt och spännande att ta mig an vd-rollen på Minervaskolan, både själva tjänsten i sig men även utmaningen att leda alla duktiga och hängivna medarbetare”, menar Anders, blivande vd på Minervaskolan.“Att få axla detta förtroende känns fantastiskt roligt. Målsättningen för skolan har alltid varit att elever och personal ska trivas, där fokus ligger på en bra utbildning där eleverna får de kunskaper de behöver för att kunna utvecklas vidare och ta eget ansvar för sitt lärande”, fortsätter Anders. Trots att vd-positionen är ny för Anders har han en lång erfarenhet av både Minervaskolan, där han bland annat jobbat som gymnasielärare under 4 år, men även dess ledningsarbete, då han varit en del av Minervaskolans styrelse de senaste 15 åren. De senaste 12 åren har han arbetat som integrationskonsult och lösningsarkitekt med kundansvar på Ariser. 

“Jag tycker att det ska bli roligt med Anders som vd. Vi har tidigare arbetat tillsammans på Minervaskolan och det känns väldigt tryggt att veta att Hans efterträdare vet hur organisationen fungerar och delar skolans vision och värderingar”, Agneta Helleberg, lärare på Minervaskolan.

Minervaskolan har tidigare blivit utsedd till Sveriges bästa arbetsplats och rankats bland de tio bästa arbetsplatserna i Europa. Om man ska lyckas på sin arbetsplats är det avgörande att man trivs, vilket bland annat är beroende av tillit till ledningen och organisationen i sig. 

Föregående
Föregående

Skolbesöksveckan 2024 för åk 8

Nästa
Nästa

Välkomna på Öppet hus på Minervagymnasium torsdag 25 januari, kl 18.30.