Rättelse angående VK´s artikel 2/10-2023

Lokaltidningen VK hade den 2/10 en artikel med rubriken "Tvingas betala för skoldatorer".

Vi har besvarat denna artikel till VK enligt nedan:

Minervaskolan har sedan skolan grundades tillhandahållit datorer som ett verktyg i undervisningen. En bärbar dator är inget måste i undervisningen på skolan eftersom vi även använder oss av skolböcker. Eleverna kan välja att göra arbetsuppgifter och skriva prov på papper, samt använda lånedatorer.

Här om dagen skrev VK att eleverna tvingas betala för skoldatorerna. Minervaskolan tillhandahåller lånedatorer med hög prestanda till de elever som är intresserade och detta är liksom på många andra skolor helt kostnadsfritt. Att föräldrar behövt använda hemförsäkringen och betala självrisk för skoldatorn har inträffat, men enbart i samband med oaktsamhet där datorn förstörts för att eleven exempelvis spillt vätska. Samma ansvar för ersättning gäller ju om en skolbok eller annat läromedel förstörts eller tappats bort på grund av oaktsamhet.

Vårt fokus är att våra elever ska trivas på skolan och få en lärorik och givande skoltid. Med det följer bland annat att vårda material och utrustning på ett hållbart och aktsamt sätt, samt att eleverna får lära sig att ta ansvar för sina handlingar.

Föregående
Föregående

Anmälan till PRASO

Nästa
Nästa

Skolbesöksveckan 2023